Inicio > Blog > En projecte: El bosc de la pau del Blasco

Així s’ha iniciat aquest matí, divendres 25 de març, el projecte per a fer l’exposició en favor de la Pau. És un treball que s’està fent Claustre / AFA

Des de les classes s’està fent conversa i lectura de llibres amb l’alumnat per treballar el moment que estem vivint. Temes com guerra, Pau, han descobert a l’alumnat del centre la importància del mural que hi ha en la seua escola. Una escola que sempre ha participat i reivindicat la Pau com a forma d’entendre la convivència i les relacions humanes.

Una vegada estiga acabada l’ exposició, us informarem de quan la podeu visitar.

Afegim també unes imatges dels llibres que estan treballant, i la història del mural.

Llibres per la pau | Libros por la paz

Història del nostre mural – CEIP Vicente Blasco Ibáñez

A la dècada dels 80, es va pintar el mural de l’escola pel Pintor Vicente Belmonte i amb la participació de l’alumnat de 7é i 8é. El pintor era tio d’un alumne/a d’infantil i va acceptar la proposta feta pel seu germà (Antonio Belmonte) el qual participava en l’APA en aquells moments. 

En aquesta dècada, es van desenvolupar les marxes de la Pau, a nivell de tot Elx, proposta feta pel grup de la pau de l’escola d’estiu que durant molts anys el mes de juliol es feia a Elx i dins del marc dels moviments de Renovació Pedagògica. On participaven quasi totes les escoles. 

Al voltant de l’any 2012, es van plantejar des de l’escola la possibilitat de restaurar el mural i veure la possibilitat de posar-nos en contacte amb el pintor per a que col·laborara. En eixos moments ens diuen que el pintor està molt major, açò junt amb les retallades d’aquell moment, van fer deixar-lo estar.

Un temps després, un alumne de la Universitat Miguel Hernández es presentà en el col·le demanant autorització per fer-li fotos al mural i informar-nos que dins de la càtedra Pere Ibarra estaven fent una arreplega de les obres d’aquest autor

Si entrem a visitar la biografia d’aquest pintor, en la galeria de fotos de les seues obres, apareix el mural del nostre centre, com una obra més d’aquest. 

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

*